070-254 55 69 helen@hsforlag.se

Stresscoach

Få mer balans i din tillvaro

Stress och stressrelaterade sjukdomar är ett växande problem i vårt samhälle. Kraven i både arbetsliv och privatliv är höga, samtidigt som vi matar vår hjärna med ett ständigt flöde av intryck från bland annat sociala medier. Att få tid för återhämtning och vila känns många gånger som en omöjlighet. Vi är gjorda för ett liv i rörelse och för att med jämna mellanrum varva ner och vila, från intryck och stress. I dag lever många av oss helt tvärt emot vad vi är gjorda för, något som på sikt kan göra oss sjuka.

Vad är stress?

Stress är en del av livet och kroppens stressreaktion är livsviktig. Stress i viss mängd, kan vara positiv och gör oss mer alerta och taggade.

Att känna sig stressad ibland är med andra ord inte farligt, men om stressen varar vecka ut och vecka in, utan att vi får återhämtning, blir vi tillslut sjuka.

Stress kan vara tidsbrist, att känna att man inte hinner med sina arbetsuppgifter eller får ihop livspusslet.

Stress kan också vara höga krav och oroande tankar, tankar som gör det svårt att slappna av och varva ner.

Att ha för lite att göra kan också vara stressande, om man känner att man inte kan påverka situationen. 

Symptom på skadlig stress

Stress påverkar hela kroppen och symptom på ohälsosamt mycket stress kan därför visa sig på en rad olika sätt.

Du kan t.ex. få svårt att koncentrera dig, glömma saker, bli lättirriterad, ledsen eller arg på ett sätt du inte blivit tidigare. Det kan ge dig sömnsvårigheter, oro och göra dig onormalt trött på dagarna.

Stress kan även ge dig huvudvärk, magproblem, ledvärk och göra dig mer känslig för ljus, höga ljud och buller.

Vad får dig att må bra?

För att få mer balans i tillvaron behöver vi ladda våra batterier. Att ta oss tid till återhämtning är bland det viktigaste vi kan göra, för att minska den ohälsosamma stressen.

Men det är många gånger lättare sagt än gjort att hitta tid för återhämtning, när man är som mest stressad.

Som tur är behövs inte långa utlandsresor för att vi ska återhämta oss, utan det är de små pauserna i vardagen som är de allra viktigaste.

Vad gör du för att ladda ditt mentala och fysiska batteri? 

Vad innebär stresscoaching?

Coaching handlar om utveckling. Genom coaching kan du komma närmare den du vill vara och komma närmre det du vill i privat- eller arbetslivet.

I coachingen fokuserar vi främst på nutid och framtid, på det positiva och möjliga, framför det som varit och på det jobbiga och svåra. En coach hjälper dig att tänka i nya banor och agera på nya sätt.

Vi lever i ett samhälle med mycket intryck och krav. Krav och måsten som på sikt kan göra oss sjuka. Som stresscoach hjälper jag dig att hitta mer balans i tillvaron och i livet.

Vi jobbar tillsammans för att hitta lösningar och vägar som tar dig närmare den person du vill vara och det liv du vill leva.

Vi utgår från dig, din situation och dina möjligheter.

Så här jobbar jag

Jag utför coaching både till privatpersoner och företag. Coachingen sker med fysiska eller digitala träffar. Som coach har jag tystnadsplikt och vi utgår alltid från dig och din situation.

Efter ett första uppstartsmöte börjar vi med att kartlägga situationen och vad som är viktigt för dig i ditt liv, privat och/eller i arbetslivet. En träff varar som regel 45-60 minuter och vi fokuserar på mål, möjligheter och lösningar. Genom coachande frågor, stöd och uppgifter, kommer du framåt och närmare den önskade situationen. Att ta hjälp i tid, kan minska risken för stressrelaterad sjukdom.

 

Hör av dig, om du vill veta mer om stresscoaching eller boka tid för ett uppstartsmöte! 

Coaching är ingen terapi

Coaching är inte samma sak som terapi. En coach sätter aldrig diagnoser och arbetar inte med behandling av psykiska problem eller sjukdom. Har du någon form av psykisk sjukdom, som kräver behandling, rekommenderar jag dig därför att ta kontakt med vården.